'like' ons op facebook! Follow me
Uw Adobe Flash player is verouderd.
Klik hier om hem te updaten.

Het team

Miranda van der Stelt de Jong

Geboren 22 oktober 1977. Miranda is op 3 jarige leeftijd besmet geraakt met het “paardenvirus”. Op 6 jarige leeftijd kreeg ze haar eerste shetland pony. Als je haar toen vroeg wat ze later wilde worden, antwoordde ze juffrouw of iets met paarden. Uiteindelijk is het een combinatie van beiden geworden. Les geven in de paardensport. Ze heeft tot haar 16e jaar een eigen pony en paard gehad, daarnaast heeft ze diverse andere paarden verzorgd en gereden. Miranda heeft vanaf haar 17e tot 20e levensjaar in Duitsland op een springstal / stoeterij gewerkt. Hier heeft ze veel jonge paarden zadelmak gemaakt en uitgebracht in de wedstrijdsport. Daarna had ze genoeg van het koude klimaat en is ze voor een jaar naar Australië en Nieuw Zeeland vertrokken. Hier heeft ze op diverse wedstrijdstallen paarden getraind. Na terugkomst heeft ze de eerste en tweede fase van de ORUN instructeurs opleiding afgerond. Daarna heeft ze diverse paarden uitgebracht in de spring –en dressuursport. Haar paard Goodpoint, 6 jarige ruin, loopt nu Z1 dressuur en wordt doorgetraind voor de hogere dressuur.

Miranda is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen het hippisch centrum. Ze neemt de privé –en manegelessen in de dressuur en het springen voor haar rekening.

Wim van der Stelt

Geboren 26 februari 1976. Wim is de man van Miranda. Na het afronden van de MTS werktuigbouwkunde is hij aan de slag gegaan bij een metaalverwerkend bedrijf als verkoper, werkvoorbereider. In die 10 jaar is hij doorgegroeid tot hoofd verkoop, werkvoorbereiding en heeft hij een deeltijdstudie HEAO CE afgerond. Inmiddels is hij ook fulltime werkzaam binnen de manege en houdt zich vooral bezig met managementtaken en alle voorkomende werkzaamheden, behalve lesgeven.

Anouk en Wim

Anouk, 23-02-2009 en Wim,01-04-2010

Zijn de kinderen van Wim en Miranda

Voetballen allebei fanatiek bij Stedoco

Bets van der Ploeg, Rensen

Geboren 16 oktober 1955. Bets is ook al op jonge leeftijd besmet geraakt met het “paardenvirus”. Op haar elfde kwam de eerste verzorgpony, de pony van de schillenboer. Vanaf haar 17e jaar heeft ze eigen paarden gehad. Bets is actief geweest in de wedstrijdsport in zowel dressuur, springen als samengesteld. Door een rugblessure is ze niet meer actief met het paardrijden. Wel kan je haar regelmatig op wedstrijden tegenkomen als jury. Vanaf 1994 heeft ze haar eigen ruitersportzaak. Ze heeft de instructeurs opleiding eerste fase ORUN afgerond. Daarnaast heeft ze diverse cursussen en opleidingen gevolgd op het gebied van: toiletteren, het voorbrengen en beoordelen van paarden en vee verloskunde. Bets is verantwoordelijk voor de ruitershop en de verzorging van de paarden. Daarnaast zie je haar vaak in de kantine om een kop koffie in te schenken.

Gerard van der Ploeg

Geboren 15 april 1955. Gerard is de man van Bets. Ook Gerard is al op jonge leeftijd in de ban van paarden/dieren geraakt. Vanaf zijn 10e jaar heeft hij zijn eigen paarden aan huis gehad. Hij is actief geweest in de wedstrijdsport en heeft gepresteerd in dressuur, springen en samengesteld. Vanaf zijn 18e werkt hij bij Diergaarde Blijdorp. Hier heeft hij met diverse diersoorten gewerkt zoals olifanten, mensapen, antilopen, teveel om op te noemen. In de laatste jaren is hij zich meer gaan specialiseren in hoefdieren zoals zebra’s, giraffen, herten, elanden, etc. Gerard is in het bezit van een diploma hoefverzorging. Daarnaast heeft hij vee verloskunde, toiletteren en het voorbrengen en beoordelen van paarden. Gerard is binnen het hippisch centrum verantwoordelijk voor de verzorging van de paarden en het onderhoud van het terrein en de rijbanen.

Annemarie Verheul

Geboren 6 februari 1989. Annemarie is opgegroeid op de boerderij van haar ouders. Hier kwam ze dus al vanaf haar geboorte in aanraking met dieren. Haar eerste pony was een kleine shetlander. Daarna volgde meerdere pony’s. Op dit moment is Donja haar eigen pony, een vliegenschimmel. Vanaf haar 13e jaar kwam ze bij buurman Hein Vonk over de vloer waar ze met grotere paarden ging werken en heeft leren mennen. Vaak voor bruiloften of bij andere festiviteiten. Na de middelbare school heeft ze een opleiding van 2 jaar in de bloemen gevolgd. In die tijd werkte ze deels bij een bloemist. Na een jaar stage van 1 dag in de week bij HC Giessenlanderij is ze hier gaan werken en leren. Na het afronden van haar Orun opleiding is ze fulltime in dienst gegaan. Haar hobby’s zijn Mennen, natuurlijk paard rijden en zo nu en dan gitaar spelen. Annemarie is mede verantwoordelijk voor de verzorging van de pony’s en paarden. Daarnaast geeft ze privé en groepslessen.

Karina van Bruggen

Geboren 16 april 1997. Karina is al op jonge leeftijd in aanraking gekomen met paarden. Het is begonnen bij opa die thuis paarden had staan. Regelmatig helpen met het verzorgen, poetsen en uitmesten. Als alles dan gedaan was, een stukje met de pony en wagen rijden. Op 8 jarige leeftijd is zij op paardrijles gegaan bij HC Giessenlanderij. Na de start in de normale lessen, kwam Karina al snel op de woensdag middag mee om te helpen met voeren, vegen en opzadelen. Dit resulteerde al snel dat elke vrij uurtje werd doorgebracht op de manege. Omdat ze zich goed inzette, mocht ze de kleine pony’s bij gaan rijden. In juni 2013 is ze officieel in dienst gekomen. Eerst als vakantiewerker, nu uitgegroeid tot een vast waarde als stalmedewerker/instructrice. Na het afronden van het vmbo heeft ze in 2015 een opleiding afgerond als secretaresse, waardoor ze ook goed uit de voeten kan op gebied van plannen en werk op kantoor. Ook op paardrij gebied heeft ze niet stil gezeten. In 2014 heeft ze de opleiding aspirant instructeur succesvol afgerond waardoor ze ook officieel les mag geven. Karina traint het paard Donna waar ze nu Z2 met winst mee is geklasseerd. Daarnaast houd ze diverse manege paarden soepel en leid ze een aantal pony’s op. Deze brengt ze ook uit in diverse klasses van B t/m Z2 in dressuur en springen tot het M.

Kimberley van Bruggen

Geboren 16 april 1997. Kimberley kwam bij opa al op jonge leeftijd in aanraking met paarden. Opa had paarden aan huis. Hier ging ze regelmatig helpen met het verzorgen, poetsen en uitmesten. Wanneer alles weer netjes was, werd de pony aangespannen en nog een stukje met de wagen gereden. Op 8 jarige leeftijd was Kimberley fanatiek aan het turnen. Echter was haar zus Karina gaan ponyrijden en ging Kimberley elke week mee kijken. Hierdoor duurde het niet lang voordat ze ook haar eerste ponyrijles had. Kimberley kwam al snel elk vrij uurtje helpen op de manege. Eerst met voeren, vegen en andere kinderen helpen met opzadelen. Daarna mocht ze zo nu en dan de kleine pony’s bij gaan rijden. In juni 2013 is ze officieel in dienst gekomen. Eerst als vakantiewerker en begeleiding van de ponykampen. Ondertussen uitgegroeid tot een vast waarde als stalmedewerker/instructrice. Na het afronden van het vmbo heeft ze in 2015 een opleiding afgerond als secretaresse, waardoor ze ook goed uit de voeten kan op gebied van plannen, kantoorwerkzaamheden en begeleiden van de FNRS en KNHS wedstrijden. In 2014 heeft ze de opleiding aspirant instructeur succesvol afgerond waardoor ze ook officieel les mag geven. Kimberley traint het paard Donna waar ze nu Z2 met winst mee is geklasseerd. Daarnaast houd ze diverse manege paarden soepel en leid ze een aantal pony’s en paarden op. Deze brengt ze ook uit in diverse klasses van B t/m Z2 in dressuur en springen tot het M.

Anouk Blitterswijk

Anouk Blitterswijk, geboren op 21 oktober 1993.

Woont samen met haar vriend in Nieuwland.

Rijdt vanaf kleins af aan pony. Bij haar ouders heeft Anouk nu 3 wedstrijdpaarden die ze uitbrengt tot Z2 dressuur.

Ze is in het bezit van de 3e fase Orun. Ze werkte ca. 7 jaar fulltime in de paarden bij Ad Valk.

Anouk geeft privé en groepslessen en is mede verantwoordelijk voor de verzorging van de pony's en paarden.

Rambo & Doerak

Rambo is geboren op 23 augustus 2007. Doerak is geboren op 24 juli 2015. Rambo en Doerak zijn de honden van Wim en Miranda. Ze zijn beide een kruising van een labrador/Rottweiler. Allebei maken ze zich graag vies. Rambo en Doerak zijn zacht en lief van karakter, maar kunnen 's nachts wel goed waken. Overdag zijn ze rond de stal of in de kantine te vinden. ‘s Avonds liggen ze graag op de poef en heten zij iedereen die de kantine in komt hartelijk en druk kwispelend welkom.