'like' ons op facebook! Follow me
Uw Adobe Flash player is verouderd.
Klik hier om hem te updaten.

Pony- en paardrijlessen

Zowel de beginnende als gevorderde ruiters/amazones kunnen bij ons terecht voor pony/paardrijles. Minimumleeftijd: 6 jaar. Voor kinderen 4 t/m 5 jaar zijn en maandelijks speciale staplessen
Al onze lessen worden verzorgd door ervaren en gediplomeerde instructrices. Daarnaast zijn ze allen in het bezit van een BHV + AED certificaat. 

Wij zijn aangesloten bij de Federatie van Nederlandse Rijscholen (FNRS), en zijn in het bezit van het Veiligheidscertificaat dat borg staat voor kwaliteit en veiligheid.

De verschillende soorten lesvormen: 

“Beginnerscursus”, 5 lessen voor de beginnende ruiter/amazone
Voor ruiters vanaf 6 jaar zonder rijervaring. Als u nog nooit op een pony/paard gezeten heeft, beginnen de lessen met 5 privé longeer lessen. Een longe is een lijn waar de instructrice uw pony/paard aan vast heeft gemaakt. Zo kan het paard rondjes om de instructrice lopen. Er wordt rustig begonnen met stappen en draven. Stap voor stap worden u de beginselen van het pony/paardrijden bijgebracht. Naast het leren rijden, staat het verzorgen en opzadelen van het pony/paard centraal. De lessen duren 45 minuten. 

Pony en paardrijlessen in groepsverband voor de beginnende ruiter
Voor ruiters vanaf 6 jaar, die de beginnerscursus gevolgd hebben of al rijervaring hebben op een vergelijkbaar niveau. Speciale aandacht gaat uit naar zelfstandigheid bij verzorging en opzadelen. U leert daarnaast de basis manegefiguren rijden, de basis voor het springen en er worden af en toe spelvormen gedaan. De lessen duren, inclusief op –en afzadelen, 1 uur. 

Pony en paardrijlessen in groepsverband voor de gevorderde ruiter
Voor ruiters met minimaal 1 jaar rijervaring. Verder ontwikkelen van de rijkunst.
Lessen in dressuur, springen, spelvormen en bij goed weer in de zomer een buitenrit. De lessen duren, exclusief op –en afzadelen, 1 uur. Minimaal 15 minuten vooraf aanwezig voor het poetsen en opzadelen. Bij kinderen is altijd een instructrice op stal aanwezig voor begeleiding. 

Privé lessen op manegepaard/pony of eigen paard/pony
Er worden privé lessen gegeven in dressuur en springen.

Volwassenen die vroeger gereden hebben dienen de eerste keer een privé-les van een half uur te boeken. De instructrice kan dan uw niveau bepalen en u indelen bij de voor u meest geschikte groepsles.

Staples 4 t/m 6 jaar

Voor kinderen die nog te jong zijn voor de beginnerscursus (vanaf 6 jaar), maar wel heel graag willen ponyrijden. Wordt maandelijks gegeven. Kinderen raken hierdoor vertrouwd met pony's. Door het ritme van de beweging van de pony krijgen ze al een goed gevoel voor balans en evenwicht. Datum en tijd staples worden van te voren op de site en facebook bekend gemaakt.

Leskaartsysteem
Wij werken met een kwartaalabonnement, voor prijzen zie tarieven. Een abonnement is voordeliger dan losse lessen en gebaseerd op 12 lessen in 13 weken. Week 13 is de inhaal week voor het geval er een week gemist is. Wanneer geen les gemist is, mag ook week 13 gewoon gereden worden. Elke les na de eerste gemiste les mag dus op afspraak in hetzelfde kwartaal worden ingehaald. Je hebt dus altijd minimaal recht op 12 lessen. Let op: wanneer inhaallessen in een daaropvolgend kwartaal niet zijn ingehaald, komen deze te vervallen.

Bij verhindering dient de les wel uiterlijk 24 uur van te voren afgezegd te worden, bij niet of te laat annuleren wordt de les als gereden berekend.
Het kwartaalabonnement is strikt persoonlijk en kan niet onderling gedeeld of doorgegeven worden.
Betaling geschiedt vooraf contant per kwartaal of door een maandelijkse automatisch incasso.

De kinderlessen (groep) tot en met 16 jaar kosten € 53,- per maand.

De volwassen lessen (groep) vanaf 17 jaar kosten € 61,- per maand.

Lesovereenkomst
Om onze verplichtingen tegenover u en onze verwachtingen van u duidelijker te maken hebben wij (samen met alle goedgekeurde rijscholen) een lesovereenkomst opgesteld. Deze dient u voor uw eerste groepsles in te leveren.
De lesovereenkomst is direct een aanvraagformulier voor het Ruiterpaspoort.

Ruiterpaspoort
Bij iedere sport is het gebruikelijk dat u via de sportvereniging lid bent van een landelijke sportbond (bijv. KNVB of KLTB). Voor manegeruiters is deze bond de FNRS/KNHS.

Via de FNRS/KNHS krijgt u een persoonlijk ruiterpaspoort. Dit is bedoeld om de vorderingen van de ruiter/amazone vast te leggen. Tevens biedt het een aansprakelijkheidsverzekering en een persoonlijke ongevallenverzekering. De kosten van het ruiterpaspoort bedragen € 20,00 per jaar.