'like' ons op facebook! Follow me
Uw Adobe Flash player is verouderd.
Klik hier om hem te updaten.

Veiligheidstips

Hippisch centrum Giessenlanderij vindt veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk. Daarom hebben wij een aantal belangrijke adviezen en regels voor u op een rijtje gezet. Volg onze adviezen op, zodat u hopelijk ongevallen kunt voorkomen en meer kunt genieten van het paardrijden.

Veiligheidscap
Wanneer er één beschermde maatregel belangrijk is, dan is het wel het dragen van een goede veiligheidscap. Wie kiest voor deze fantastische sport, kiest ook voor de risico’s die daarbij horen. In meer dan de helft van de gevallen wordt het ongeval veroorzaakt doordat u van het paard valt. Het dragen van een veiligheidscap met CE-markering en het EN-1348-teken, is daarom tijdens het rijden bij ons verplicht. Deze veiligheidscap is voorzien van harde schaal en kinband met veiligheidssluiting. Uw hoofd is dan in ieder geval goed beschermd. Voor de beginnende ruiter, “beginnerscursus” wordt deze veiligheidscap ter beschikking gesteld. Deze hoeft u dus niet meteen aan te schaffen.

Rijkleding
Ook bij het dragen van kleding spelen veiligheidsaspecten een rol. Zo voorkomen goede laarzen dat de voet van uw laars bij een eventuele val in de stijgbeugel blijft hangen.
Draag daarom altijd:

(Rij) laarzen die een goede beenligging bevorderen en de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde doorlopende zolen en een hak (of jodhpur-laarsjes met chaps) en let op de goede pasvorm.
Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet voldoende bewegingsvrijheid bieden, maar mag ook weer niet te los zitten en ‘wapperen’. De onderkleding en vooral de broek moeten glad aansluiten, omdat plooien vervelend kunnen inwerken op uw huid. Draag te paard daarom altijd een echte paardrijbroek.
Bodyprotector
Nog niet verplicht, maar zéér aan te raden, in ieder geval bij het springen. Deze beschermt u bij een val van het paard tegen eventueel rugletsel en beschadiging van de inwendige organen zoals de milt, de lever en de nieren.

Paardrijlessen
Les nemen is zeker bij paardrijden heel belangrijk. Een paard is een levend wezen. U moet goed weten hoe u daarmee moet omgaan. Zeker als u de kans op ongevallen zo klein mogelijk wilt maken. Omgaan met pony’s en paarden leert u tijdens de lessen.

Regels
Overal gelden regels, zo ook bij ons. Onze huisregels, de rijbaanregels en de regels van het buitenrijden, kunt u lezen op het prikbord bij de kantine.

Meld gezondheidsklachten
Wanneer u bepaalde problemen met uw gezondheid hebt en daarvoor eventueel medicijnen gebruikt, dan is het verstandig dat u onze instructeurs hiervan op de hoogte stelt. In geval van nood weten zij dan beter hoe ze moeten handelen.

Heeft u nog vragen, stel ze gerust!