'like' ons op facebook! Follow me
Uw Adobe Flash player is verouderd.
Klik hier om hem te updaten.

Pensionstalling

Natuurlijk wilt u het allerbeste voor uw pony of paard.
En dat is nu precies wat wij u kunnen bieden.

Stallen
De paarden staan gestald in frisse, schone en ruime binnenboxen.
De boxen staan naast en tegenover elkaar, zodat ze elkaar de hele dag kunnen zien en zich niet zo snel hoeven te vervelen.

Voeding
De paarden krijgen 2x per dag krachtvoer, maximaal 4 kilo en 2x per dag ruwvoer, kuilgras uit ingesealde balen, bevat minder stof omdat dit iets vochtiger is.

Voertijden krachtvoer
 
8.30 uur
 18.00 uur

Voertijden ruwvoer
8.00 uur
17.00 uur

Verzorging van de box
De bodembedekking bestaat uit stro.

Weidegang
Tijdens het weideseizoen, van ca. 1 mei t/m 1 september worden de paarden dagelijks,                             buiten gezet.

Kastruimte
Voor iedereen is er een eigen zadel -en tuigkast beschikbaar

Medicatie
Als uw paard medicatie moet hebben, bent u daar zelf verantwoordelijk voor.
Medicijnen die op advies van de dierenarts gegeven worden, kunnen eventueel in overleg met het hippisch centrum door het voer gegeven worden.

Hoefsmid
Regelmatig komt er een vaste hoefsmid voor onze eigen paarden op stal. U kunt met hem afspreken om ook uw paard te laten verzorgen. Een eigen hoefsmid is uiteraard ook van harte welkom.

Stallingovereenkomst
Om te voorkomen dat er onduidelijke afspraken worden gemaakt, dient u een stallingovereenkomst te tekenen. Dit is een standaard overeenkomst die gebruikt wordt door organisaties die aangesloten zijn bij de FNRS. In de overeenkomst worden rechten en plichten vastgelegd tussen u en het hippisch centrum.

Vrijrijden
Er is altijd een goed verlichte dressuur buitenrijbaan beschikbaar. Als er geen manegelessen gegeven worden, is de binnenrijbaan beschikbaar om vrij te rijden. In 2009 is een 2e binnenrijbaan gerealiseerd waardoor deze vaak vrij is. Longeren kan in de longeercirkel en losgooien in de twee losgooipaddocks. Springmateriaal mag gebruikt worden, mits het weer opgeruimd wordt.

Veiligheidshelm
Zodra er op het hippisch centrum zich iemand te paard bevindt, is een veiligheidshelm verplicht. Deze verplichting is vanuit de verzekering. Daarnaast is het één van de onderdelen van het door de FNRS verplicht gestelde veiligheidscertificaat voor maneges.

Regels
Zie hiervoor de huis, stal en rijbaanregels.