Iedere maand organiseren wij FNRS manegewedstrijden

Data wedstrijden 2024
Vrijdag 19 en Zaterdag 20 Januari, Zaterdag 3 Februari,  Vrijdag 15 en Zaterdag 16 Maart, Zaterdag 6 April,
Vrijdag 17 en Zaterdag 18 Mei, Vrijdag 14 en Zaterdag 15 Juni, Zaterdag 28 September,
Vrijdag 11 en Zaterdag 12 Oktober, Vrijdag 8 en Zaterdag 9 November,
Zaterdag 14 December Verkleed Ringsteken

Zaterdag voor ruiters vanaf 6 t/m 17 jaar
Vrijdagavond voor ruiters vanaf 14 jaar

Voor wie?
Iedereen die pony/paard rijdt, voor zowel de beginnende als gevorderde ruiter.  Proeven beginnen bij F1 t/m F20. De FNRS-proeven F1 en F2 zijn voor beginners zonder galop. (in F1 start je dus als je nog nooit een wedstrijd hebt gereden).

Wat is een F-proef?
Bij een F-proef rijd je alleen in de rijbak en volg je de instructies van de voorlezer. Die leest de proef van ongeveer 5 minuten. Het gaat erom dat je de opdrachten zo netjes mogelijk uitvoert. Een jury beoordeelt hoe je dat doet. De jury let op de figuren die je rijdt, je tempo en overgangen, je houding/zit en de uiterlijke verzorging.

Oefenen
In de week voor de proeven oefen je in de les het rijden van een proefje of onderdelen daarvan. Zo weet je een beetje wat er komen gaat. Ook kun je vooraf een keer een privéles afspreken gericht op het rijden van de proef.

Proeven
De te rijden proeven staan in het FNRS handboek “Leer paardrijden met plezier”, € 14,95 te koop in de kantine. Tip: Print een A4-tje met de bak en letters uit en oefen met je vingers de lijnen van de onderdelen van de proef. Of zet in je achtertuin een rijbak met letters uit en loop de proef zelf. Voor de proeven F2a / F4a / F6a / F10a hoort er ook een theorie examen bij. 10 Meerkeuze vragen, max. 3 fouten (Theorie: FNRS boek Leer paardrijden met plezier). Je ontvangt hiervoor een diploma, wanneer je geslaagd bent voor de theorie en de te rijden proef.

Proeven Versie A/B
Per wedstrijd wordt er één versie gereden.
Wedstrijden 1e en 3e kwartaal         :           A
Wedstrijden 2e en 4e  kwartaal        :           B

Startlijsten
Voorlopige startlijst staat ca. 1.5 week van te voren op de website en hangen op het mededelingen bord. De startlijst word definitief op de donderdag voor de wedstrijd op vrijdag/zaterdag. Dit altijd nog even controleren i.v.m. veranderingen in pony/paard of tijd.

Wedstrijdkleding

  • Een veiligheidscap met haarnetje, rijlaarzen of jodhpur schoenen met chaps
  • Een zwart rijjasje met plastron (das), blauwe trui of donkere bodywarmer met witte blouse/t-shirt
  • Witte handschoenen

Promotieregeling
Per klasse (A+B) dienen er 4 promotiepunten gereden te worden. Dan mag er doorgestroomd  worden naar de volgende klasse. Vanaf 210 punten heb je een Promotiepunt.

FNRS/KNHS Paspoort/inschrijfgeld
Voor de wedstrijd het inschrijfgeld in de kantine voldoen. Dan ook gelijk je FNRS of BIXI paspoort inleveren. Hierin word de voortgang genoteerd. Deze krijg je samen met het protocol weer terug bij de prijsuitreiking.

Manege pony € 12,50 / Manegepaard € 15,-

Eigen paard/pony € 12,50

Protocol
Het formulier waarop de onderdelen van de proef, en de beoordeling van de jury staat. Dit krijg je bij de prijsuitreiking. Hier kan je nalezen welke onderdelen goed zijn gegaan en welke nog beter kunnen.

Prijsuitreiking
Het tijdstip van de prijsuitreiking staat op de startlijst aan­gegeven.

Deze website maakt voor een optimale werking gebruik van cookies. OK Toestaan Weigeren Lees voor meer informatie onze privacyverklaring privacy Cookie instellingen Dit veld is niet ingevuld De ingevulde tekst is te kort De ingevulde tekst is te lang